Prodaja sadnica šljiva

Sorte su prikazane po redu zriobe, a vrijeme zriobe i ostale osobine možete pronaći u opisu.

Detalji o trenutnoj ponudi istaknuti su na naslovnici, a u vezi ponude i prodaje možete nas i nazvati ili pošaljite upit mailom.

Ruthgerstetter Ruthgerstetter
Dozrijevanje: krajem lipnja (početak srpnja) i dosta rano ulazi u rod. Dobra rodnost, stablo je bujno, plod krupan, plavo-crveknasto-ljubičaste boje, meso je žutozeleno, sočno i aromatično, polukalanka. Težina oko 30 gr. Preferira toplija osunčana područja. Oplodnja: potrebni oprašivači, dobar oprašivač joj je Stanley.
čačanska rana Čačanska rana
Porijeklo: Srbija. Dozrijeva početkom srpnja. Stablo je srednje bujno, slabe i neredovite rodnosti. Plod je ovalan i krupan, a kožica ploda je ljubičastoplave boje. Meso je žute boje, sočno, slatko i aromatično, vrlo dobre kvalitete. Namijenjena je uglavnom za stolnu potrošnju. Autoinkopatibilna – zahtijeva oprašivače.
čačanska ljepotica Čačanska ljepotica
Porijeklo: Srbija. Dozrijeva sredinom mjeseca srpnja. Stablo je srednje bujno, redovite i odlične rodnosti. Plod je dosta krupan, ovalnog oblika, tamno plave boje sa maškom. Meso ploda je zelenkastožute boje, vrlo čvrsto, sočno, aromatično i vrlo ugodnog slatko-kiselkastog okusa. Koštica ploda se lako odvaja od mesa. Izrazito je atraktivna za stolnu potrošnju i sušenje. Djelomično samooplodna.
 čačanska najbolja Čačanska najbolja
Porijeklo: Srbija. Dozrijevanje: početkom mjeseca kolovoza. Stablo je bujno do vrlo bujno, rijetke krošnje, neredovite rodnosti.
Plod je vrlo krupan, ovalnog oblika, tamno plave boje sa lijepim maškom. Meso ploda je žute boje, čvrsto, sočno, slatkokiselkastog okusa i vrlo je aromatično. Koštica se lagano odvaja od mesa. Namijenjena je za stolnu potrošnju. Autoinkopatibilna. Zahtijeva oprašivače.
 čačanska rodna Čačanska rodna
Porijeklo: Srbija. Dozrijevanje: krajem mjeseca kolovoza. Stablo je srednje bujno, rano dolazi u rod i vrlo obilno rađa. Plod je dosta krupan, jajastog oblika, tamno plave do crvenkasto-plave boje s izraženim maškom. Meso ploda je žute boje, čvrsto, vrlo sočno, slatko i aromatično te vrlo dobre kvalitete. Koštica se lako odvaja od mesa. Plod je prikladan za potrošnju u svježem stanju, preradu i za sušenje. Samooplodna
stanly Stanly
Porijeklo: SAD. Dozrijevanje: krajem mjeseca kolovoza. Stablo je srednje bujno, rano dolazi u rod, redovito i obilno rađa. Plod je velik do vrlo velik, izduženog okruglog oblika, tamno plave boje s izraženim maškom. Meso ploda je zelenkasto-žuto boje, sočno, slatkog okusa, ima veliku
košticu koja se lagano odvaja od mesa. Pogodna je za stolnu potrošnju, sušenje i preradu. Dobro podnosi niske temperature, ali je osjetljiva na rani proljetni mraz. Djelomično samooplodna.